Haberler
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünden Bilgilendirme Toplantı Duyurusu

Çevre, Şehirçilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın 25.09.2023 tarihli ve E-48331039-220.01-7466489 sayılı yazısı ile Kayseri ve Nevşehir İlleri, İncesu ve Ürgüp İlçeleri, Aksalur Salur, Aksalur Ağcaşar,  Aksalur  Gönen,  Fatih,  Sultansazı,  Karakoyunlu  Mahalleleri  ve  Ulaşlı,  Karacaören,  Karain, Boyalı, Akköy, İltaş, Demirtaş Başdere Köylerinde Daven Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi  tarafından  yapılması  planlanan  "Aksalur  RES  (11  Türbin-  50  MWm/50  MWe)  ve  Enerji Depolama Tesisi (50 MWh/50 MWe)"ilişkin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Başvuru Dosyasının ÇED Yönetmeliğinin 8. Maddesi uyarınca Bakanlığımıza sunulduğu, inceleme değerlendirme sürecinin başladığı ve 9. Maddesi uyarınca Halkın Bilgilendirilmesi ve Sürece Katılımı Toplantısının 06/11/2023 tarihinde saat 10:30'da  yapılacağı bildirilmiştir.

Bu kapsamda, söz konusu projeye ilişkin Çevresel Etki Değerlendirmesi sürecinin başladığının, ÇED Başvuru Dosyasın Bakanlığımız ÇED İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü ya da İl Müdürlüğümüz web  sitesinde  ÇED  duyuruları  linkinden  incelenebileceğinin,  ÇED  süreci  tamamlanana  kadar  projeye ilişkin  görüş,  soru  ve  önerilerinin  değerlendirilmek  üzere  Kayseri Valiliğimize  (İl  Çevre,  Şehircilik  ve  İklim Değişikliği  Müdürlüğü)  veya  Bakanlığımıza  iletilebileceğinin,  ayrıca  projeden  etkilenmesi  muhtemel yöre halkına proje hakkında bilgi vermek, projeye ilişkin görüş öneri ve sorularını almak üzere Halkın Bilgilendirilmesi  ve  Sürece  Katılımı  Toplantısının  06/11/2023  tarihinde,  saat  10:30'da,  İlimiz,  İncesu İlçesi Mustafa Paşa Mahallesi Müftülük Sokak  İncesu Belediyesi  İş Merkezi 2. Kat adresinde bulunan İncesu Konferans Salonu'nda yapılacaktır.Ayrıca  toplantı  alanına  ulaşım  için  06.11.2023  tarih  09:45'te  Karakoyunlu Mahallesinden  araç kaldırılacak olup 0545 201 35 40 numaralı telefondan iletişime geçilebilecektir.

Av. Mustafa İlmek
Av. Mustafa İlmek