ETKİNLİKLERMİZ
Geleneksel Üzüm Festivali

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İncesu ilçesinde belediye tarafından düzenlenen 21. Kültür, Turizm ve Üzüm Festivali'ne katıldı.
Kendisinin de vali, belediye başkanı, il ve ilçe başkanları ile programı müsait olduğu ölçüde bu tür festivallere katılmaya çalıştığını belirten Yıldız, şöyle konuştu:

"Selçuklu'nun merkezinden, Kayseri'den güzel bir gelenek olarak tarihimizden kalmış üzüm bizi üzmüyor tam tersi sevindiriyor. Yalnızca bir geçim kaynağı değil aynı zamanda gözümüzün nuru. Bir tane değil 7-8 salkım üzüm yedik. İncesu'nun herbiri birbirinden lezzetli ve çeşitli üzümleri Kayseri'nin tarım alanında da isim yapmasını sağlıyor. Tüm yetiştiricilerimizin eline sağlık. Ciddi emek veriyorlar. Bir yıl boyunca kaliteli ürün yetiştirebilmek için gecelerini gündüzlerine katıyorlar. Gerçekten de çok lezzetli ve kaliteli üzümler yetiştirmişler."

Bakan Yıldız, daha sonra festival kapsamında düzenlenen üzüm yarışmasında derece giren yetiştiricileri altınla ödüllendirdi.Farklı çeşit üzümlerden tadan Yıldız, protokol üyelerine ve AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer'in 2,5 yaşındaki torunu Erva Çetin'e de üzüm yedirdi.

Festival kapsamında gerçekleştirilen en iyi üzüm yetiştiriciliği yarışmasında Mahmut Karasu birinci, Nezehat Bozdağ ikinci ve Fatih Özçelik üçüncü oldu